BİNGÖL / MERKEZ - Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümrelerince oluşturulacak konu soru dağılım tabloları yayımlandı.

Kas

Eğitimde Fark Oluşturan Rehberlik” (EFOR) projesi çerçevesinde planlanan ölçme ve değerlendirme sınavı sonuçları

Haftalık soru takip çizelgesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

28 KASIM 2023 2. EFOR DENEME KİTAPÇIKLARI

Kas

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk hakkından faydalanabilmeleri için her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) gelecek yıl gerçekleştirileceği tarih belli oldu.   Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.    Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılacak.   Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ise yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacak.

2023 BURSLULUK SINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ

2023 İOKBS’yi (Bursluluk Sınavı) Kazanan Öğrenciler İçin Yapılacak İşlemler ve Önemli Açıklamalar

Bakanlığımıza bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin burs ödemeleri ile ilgili olarak Bakanlığımız  ile PTT A.Ş arasında imzalanan ilgi protokoller çerçevesinde;

1-2023-2024 eğitim-öğretim yılında bursluluğa yeni hak kazanan öğrenciler burslarını Ptt işyerlerinden alacakalrı  Ön Yüklemeli kartlar ile alacaklardır. Ön Yüklemeli Pttkartlar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilmeyecek olup sadece PTT İşyerlerine başvuru yapan öğrencilere teslim edilecektir.

2-Ödemeler, PTT işyerlerinden hak sahiplerine imza karşılığı ibraz etmiş olduğu kimliğin fotokopisi alınarak; elden teslim edilecek olan ön yüklemeli Pttkartlar ile yapılacaktır.

3-Burslar her ayın 25'inde ön yüklemeli banka kartlarına aktarılacaktır.

4- 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren Öğrenci velisi ile birlikte Ptt işyerlerine kart başvuruda bulunacaktır.

5- Bakanlığımızın bu doğrultuda yeni bir açıklaması olduğunda ayrıca paylaşılacaktır.

Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

OKUL GİRİŞ SAATİ: 13.20

OKUL ÇIKIŞ SAATİ:  18:00